donderdag 4 november 2010

Schulden en crisis.

Als je nu je schulden zelf wil oplossen, dan kan de crisis ook in je voordeel werken. Je moet wanneer je je schulden wil aflossen afspraken maken met je schuldeisers. Die afspraken moeten voor jezelf wel na te komen zijn, want de meeste schuldeisers geven je maar 1 kans tot een betaalafspraak, zorg dus ook dat je tot aan het eind aan je afspraak kan voldoen. Reken goed uit wat je totalen schuld is en hoeveel je per maand kunt missen om af te betalen. Wees streng voor jezelf als het op besparen aan komt, maar houdt het wel leefbaar, zeker als je langer moet gaan betalen.
Tot voor de crisis was het soms heel moeilijk om een betaalafspraak te maken die jou paste omdat de schuldeisers het onderste uit de kan wilde. Nu zijn de meeste schuldeisers bereid om een afspraak te maken met een kleiner bedrag over een langere periode. Wees eerlijk naar je schuldeisers toe, laat ze duidelijk weten wat je probleem nu is en hoe je dat wil gaan oplossen.
Mocht je behoefte hebben aan bv: voorbeeldbrieven of voorbeeld makkelijk in te vullen lijsten waardoor je zelf duidelijkheid krijgt in wat je kan gaan aflossen, laat mij het weten ik heb genoeg voorbeelden en dan mail ik ze naar je toe.

1 opmerking:

  1. Ik weet niet hoe ik kan helpen maar wat ik kan wil ik graag doen. Ik ga dus je blog volgen en even een linkje zetten op mijn blog zodat je wat meer bekendheid krijgt. Zo kan ik ook zien waar behoefte aan is en dan zien we wel hoe we elkaar kunnen helpen....soms is een kaartje ook al een hele bemoediging!! Kijk ook eens op de blog van eenvoudig leven, je kunt hem vinden aan de linkerkant van mijn blog....

    BeantwoordenVerwijderen